Vinařské tradice
Zarážání hory
Jedná se o starou vinařskou tradici, kdy muži na ramenou přinášejí „horu" - oloupaný kmen, na jehož vrcholu je upevněna kytice z devatera kvítí. Ten pak zasadí do předem vykopané jámy, což je znamením, že do vinohradů nemá až do vinobraní nikdo přístup. Výjimku tvoří těhotné ženy, děti a „hotaři" - hlídači, kteří mívali v minulosti, kdy platilo horenské právo, velké pravomoci. Slavnosti probíhají od poloviny srpna do poloviny září.
Vinobraní
Nejvýznamější vinařská akce, kdy většinou při této příležitosti zahrnuje vystoupení folklorních souborů, dechových kapel a cimbálových muzik. Nechybí ochutnávky vín a hlavně burčáku.
Svatomartinské víno
Nejen vinaři s napětím očekávají svátek svatého Martina. Dne 11. listopadu se totiž otevírají první láhve vína pocházejícího z podzimní sklizně. A pokud se mladé svatomartinské víno vyvede, znamená to, že bude kvalitní celý ročník. Svatomartinské hody tak byly časem dobrého jídla, pití a bujného veselí, což ostatně přetrvalo až do současnosti, kdy lidé v době vrcholícího podzimu rádi využijí ochutnávky mladého vína jako příležitosti pro pobavení a setkání s přáteli.
Svěcení vín
Tato významná událost se koná každoročně o svátku sv. Jana Evangelisty (27. prosince), jemuž bylo jeho nepřáteli podáno víno otrávené, ale po světcově požehnání ztratil jed svůj účinek.
Dny otevřených sklepů
K tomu, aby bylo možno víno pít i tam, kde zraje a kde je vlastně doma, slouží Dny otevřených sklepů. Historicky pramení z tradičního obcházení sklepů a koštování vín vinaři a jejich přáteli. Novodobé pojetí vychází ze snahy dát tuto možnost výběru z pestré kolekce vín všem. Kouzelná atmosféra vinných sklepů umístěných v neopakovatelné krajině jižní Moravy pak dojmy jen umocní.